14:12 / 10.08.2023 Киев

Військкому одного з районів Києва вручили протокол про корупцію

Фото: t.me/mvs_ukraine

Поліціянти вручили протокол про корупцію військкому ТЦК одного з районів Києва. Зазначається, що посадовець порушив вимоги антикорупційного законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

За словами правоохоронців, керівник одного з районних у місті Києві Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки призначив на посаду до центру свою близьку особу.

"Своїми діями він порушив вимоги статті 28 закону України "Про запобігання корупції" – не вжив заходів щодо недопущення виникнення конфлікту інтересів", – повідомили у МВС.

Згідно з чинним законодавством за вказане правопорушення, пов’язане з корупцією, передбачена адміністративна відповідальність. Тож стосовно фігуранта правоохоронці склали адміністративний протокол.

"За порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від двохсот (3400 гривень) до чотирьохсот (6800 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", – додали у МВС.

Раніше BAGNET повідомляв, що військкома, який змушував підлеглих будувати йому дачу, заарештували на 2 місяці із правом внесення застави у 805 тисяч гривень.

Підготував: Сергій Дага