16:06 / 27.07.2023 Киев

Столиця придбала 113 квартир для тимчасового проживання переселенців, – Кличко

Фото: kyivcity.gov.ua

Київ придбав у власність територіальної громади 113 квартир для тимчасового проживання вимушених переселенців. Мер Києва Віталій Кличко вручив ордери та ключі від квартир першим сім'ям. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

"Перші 37 квартир для внутрішньо переміщених осіб вже введені в експлуатацію та готові прийняти людей на тимчасове проживання. Квартири є власністю територіальної громади Києва та надаються безкоштовно вимушеним переселенцям. Місто вже закупило 113 таких квартир. Їх загальна площа близько 6 тисяч кв. м, а сумарна вартість — майже 230 млн грн", – повідомив Віталій Кличко.

Столичний міський голова також повідомив, що на сьогодні в Києві 810 родин внутрішньо переміщених осіб потребують житла для тимчасового проживання. Найбільше таких людей – у Деснянському, Дарницькому та Голосіївському районах міста.

"Загалом з початку повномасштабної російської агресії в Києві зареєструвалися майже 266 тисяч ВПО, а починаючи з 2014 року – 400 тисяч людей. Близько 15 тисяч із них – люди з інвалідністю, понад 65 тисяч – пенсіонери", – повідомив мер Києва.

Підготував: Сергій Дага