11:21 / 29.05.2023 Киев

Кличко зробив заяву про вартість проїзду у громадському транспорті

Ілюстративне фото з відкритих джерел

До кінця війни вартість проїзду в громадському транспорті Києва не дорожчатиме. Таку обіцянку в ефірі одного з українських телеканалів дав мер української столиці Віталій Кличко.

За словами очільника міста, вартість проїзду у громадському транспорті Києва є дотаційною, оскільки собівартість становить понад 20 грн.

"Він (вартість проїзду - ред.) залишається найнижчим у країні і не тільки, якщо ми говоримо про Європу. Але враховуючи складну ситуацію економічну, складну ситуацію з бюджетом людей, ми не плануємо найближчим часом, до закінчення військових дій, підвищувати вартість...

До закінчення війни транспорт у нас залишиться дотаційним і не підвищуватимемо. Ми не плануємо цього робити, тому щоби не було різних спекуляцій на цю тему", – сказав Віталій Кличко.

Одним з головних завдань перевізників є заміна старих маршруток на новий сучасний громадський транспорт, зазначив Кличко. 

"Наші вимоги зараз полягають в тому, щоб перевізники переходили на маршрутки, не старші за 10 років, щоб там обов'язково були валідатори, камери спостереження", – підкреслив мер Києва.

Підготував: Сергій Дага