16:20 / 20.10.2022 Киев

Столичні чиновники підозрюються у розкраданні державних мільйонів

Фото: прокуратура

Посадовцям у Святошинському районі столиці повідомили про підозру у розкраданні 2,6 млн гривень бюджетних коштів, які були виділені на ремонт доріг.

У пресслужбі Київської міської прокуратури повідомили, що мова йде про начальника одного з управлінь Святошинської райдержадміністрації, керівника підрядного підприємства та інженера технагляду

Упродовж 2019 року посадовці Святошинської РДА за результатами допорогових та публічних закупівель уклали договори з приватним підприємством на виконання капітальних ремонтів асфальтобетонного покриття міжквартальних проїздів та прибудинкових територій у Святошинському районі.

"У ході розслідування шляхом лабораторних та експертних досліджень установлено, що ремонтні роботи, за які були сплачені кошти, виконано з порушенням технології, що призвело до появи численних дефектів в асфальтобетонному покритті (хвилястості, лущення, тріщини тощо). Вказаними діями державним інтересам заподіяно збитків у розмірі 2, 6 млн грн.", - зазначили в прокуратурі.

Посадовцю інкримінують порушення ч. 3, 4 ст. 191 КК України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Йому загрожує позбавленні волі від 5 о 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Слідство триває.

Підготувала: Ніна Петрович