04:17 / 05.06.2022 Киев

Магазин одягу виявився точкою збуту наркотиків (відео)

Фото: Нацполіція

Торговці наркотиками замаскували приміщення збуту свого "товару" під магазин одягу.

Як повідомили у Нацполіції, було викрито шістьох осіб, правоохоронці провели 5 санкціонованих та 1 невідкладний обшук у осіб, причетних до збуту канабісу, екстазі та кокаїну у місті Києві.

«У ході досудового розслідування ми встановили, що дві сімейних пари та їх двоє спільників організували незаконне виготовлення, придбання, зберігання, постачання з метою збуту наркотичних засобів. За результатами оперативних закупок та обшуків за місцями проживання затриманих ми вилучили близько 1 кілограму канабісу, 30 грамів кокаїну, 29 пігулок екстазі, близько 15 грамів психотропу МДМА. За цінами «чорного ринку» вартість вилученого становить 500 тисяч гривень».

Шістьох фігурантів правоохоронці затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявились донеччани, 1990, 1991, 1992 років народження, 30-річна уродженка РФ та 24-річна киянка.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили затриманим про підозру у скоєнні злочину. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна.

Підготувала: Ніна Петрович