13:14 / 20.07.2021 Киев

У Києві пройде Sikorsky Challenge - це фестиваль інноваційних проектів і стартапів

З 2015 року мережа інноваційних просторів HUB 4.0 допомагає ідеї стати бізнесом, малому бізнесу стати середнім, середньому – масштабуватись. Ми бачимо Україну розвиненою технологічною країною та надаємо ефективні майданчики для розвитку та підтримки українських старапів. Багато з них вже давно вийшли на міжнародний рівень і щороку приносять мільйонні доходи державі. Місія HUB 4.0 – створювати інноваційну та екологічну атмосферу для розвитку нових ідей, ведення бізнесу, самовдосконалення і нетворкінгу прогресивних людей, команд і компаній. У нашій Галереї було представлено понад 100 українських винаходів, наприклад, Petcube, LaMetric, iBlazr, Ajax, Hideez, Cardiomo. За 5 років мережа просторів для роботи і розвитку Hub 4.0 прийняла більше 15 000 резидентів, що дало можливість понад 500 людям отримати роботу.

Нещодавно для HUB 4.0 сталася дуже важлива подія. Ми підписали Меморандум про співпрацю, розвиток та підтримку інновацій з Київським політехнічним інститутом імені Ігоря Сікорського, одним із найпотужніших технічних університетів держави. Це – масштабна співпраця у створенні можливостей для розвитку інноваційної екосистеми, розвитку та підтримки інноваційних проєктів та ініціатив, цікавих стартапів, ідей та послуг, дефініції найбільш перспективних інвестиційних напрямків.

В рамках дружньої співпраці HUB 4.0 став офіційним партнером Фестивалю інноваційних проектів Sikorsky Challenge, що пройде в КПІ з 12 по 14 серпня 2021 року. В цьому році також планую взяти участь у складі Міжнародного журі конкурсу. І це для мене неабияка відповідальність. Адже мені надзвичайно близька дана тема, безліч разів на власні очі бачив, як успішно реалізовуються стартапи молодих людей, студентів, компанії друзів.

Основна мета ювілейного X Фестивалю інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2021: Україна і Світ» – визначення найцікавіших та найактуальніших проєктів в актуальних галузях техніки та надання авторам кращих з них допомоги для втілення, створення успішних стартап-компаній, виведення інноваційних продуктів на національний та міжнародні ринки, аби вони стали успішними та прибутковими.

Цьогоріч фінал Конкурсу інноваційних проєктів відбуватиметься в 6 секціях: Оборона і безпека; Промисловий Хайтек і космос; Зелена енергетика, воднева економіка, екологія; Біомедична інженерія і здоров'я людини; Аграрна інженерія; Інформаційні технології, цифрова країна. На мою думку, ці теми є особливо актуальними сьогодні. І дуже круто, що в цих напрямках створюються креативні та, в перспективі, успішні стартапи. Саме на таких конкурсах молоді та амбіційні науковці, підприємці-початківці можуть проявити себе та презентувати широкому загалу свій винахід чи стартап.

Вже 10 років поспіль він досить популярний серед студентів і підприємців. Фестиваль – це не лише конкурс інноваційних проєктів і шанс просунути свій стартап. В рамках заходу також проходять цікаві виставки, майстер-класи, лекції та нетворкінг, навчання у бізнес-тренерів, які спеціалізуються на стартапах, консультації та наставництво менторів та інвесторів. Також це – комунікативний майданчик, де народжуються нові ідеї і популяризується філософія креативного підприємництва. Тут можна поспілкуватися з іншими інноваційними підприємцями, познайомитися з інвесторами і бізнес-ангелами, які в майбутньому можуть стати надійними партнерами. Саме тут можна знайти підтримку/поштовх/натхнення для реалізації свого старапу.

Переможці Конкурсу отримують не лише призовий фонд у розмірі 300 тис. гривень, а й укладають протоколи про наміри з інвесторами та розпочинають підготовку до спільного виконання проєкту. Що важливо, на старті реалізації свого проєкту дуже важливо отримати підтримку наставника. Надзвичайно круто, коли маленька ідея при ефективній підтримці трансформується в масштабний міжнародний прибутковий бізнес-проєкт. І таких прикладів тисячі.

У нас попереду багато цікавого: участь в організації хакатонів та допомога в  роботі з стартапами. Ми надзвичайно горді з того, що долучаємося та докладаємо зусиль до розвитку українських стартапів. Адже це – шлях до економічного зростання країни.