14:46 / 22.04.2021 Киев

Челомбітька – на нари: У Києві пікетували Головне управління внутрішніх справ

Громадські активісти пікетували Головне управління внутрішніх справ у місті Києві з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності директора підприємства "Поліграфкнига" Ігоря Челомбітька за викрадення майна на суму у 4 млн. грн, повідомляє BAGNET, посилаючись на ЗМІ.

Потерпілий директор ТОВ "ВДТ БУД" Віктор Литвин, виступаючи під стінами київського главку МВС, звинуватив поліцію Соломянського району у саботажі виконання посадових обов’язків та навіть у можливому покриванні крадія І. Челомбітька.

Підприємець повідомив, що раніше уклав із директором ПрАТ "Поліграфкнига" І. Челобітьком договір оренди складського приміщення, де розмістив своє майно. Але несподівано, орендодавець та його оточення припинили допускати підприємця до його ж власності, виламали замки складського приміщення та викрали будівельні матеріали вартістю у 4 млн. гривень.

Потерпілий В.Литвин скаржиться, що вже 3 рази спрямовував заяву про злочин до Солом’янського районного управління МВС у місті Києві, але щоразу отримував відмову-відписку із заяложеними тезами про відсутність складу злочину.

"Яким чином слідчі можуть говорити про відсутність складу злочину, якщо вони не відкрили кримінальне провадження, не дослідили документи, відеоматеріали та покази свідків?", - обурюється В.Литвин.

На мітинги протесту у Києві зібралися дві групи підтримки постраждалого підприємця Віктор Литвина. Підтримати бізнесмена прийшли його друзі, колеги та правозахисники.

Одна група заблокувала центральний в’їзд до ПрАТ "Полгіграфкнига" у Києві по провулку Радіщєва, 4. Активісти три години ходили пішохідним переходом, вигукуючи: "Челомбітько! Поверни вкрадене!", а також "Правоохоронці! Годі покривати злодіїв!".

Під час акції на об’єкт у четвертий раз було викликано слідчо-оперативну групу для оформлення злочину за статтею 185 ККУ "Крадіжка". Поліцейських на територію підприємства не допустив сторож, втім й останні не виявляли особливого бажання форсувати події.

У зв’язку з цим, друга група протестуючих зосередилася під Головним Управлінням МВС у місті Києві. Люди вигукували: "Солом’янській поліції – ганьба!" та вимагали від головного міського управління примусити районних слідчих внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про дії І. Челомбітька.

Врешті решт до учасників мітингу вийшла "поліція діалогу" та запросила потерпілого В. Литвина оформити скаргу щодо невнесення у ЄРДР відомостей про крадіжку його майна.

Друзі бізнесмена та співчуваючі продовжили мітингувати, заявивши, що у разі ігнорування скарги В. Литвина, мітинги під київським главком поліції стануть постійними.