14:31 / 20.11.2015 Здоровье

Науковці з'ясували як Twitter робить людей позитивнішими

Психологи з'ясували, що Twitter заряжає людей позитивними емоціями

Нове дослідження, проведене командою науковців, показало, що соціальна мережа під назвою Twitter може "заразити" людей позитивними емоціями.

Про це провідні психологи заявили після здійснення декількох випробувань. На думку фахівців, новини, опубліковані в Twitter, мають позитивний підтекст. Відзначається, що така тенденція може підняти настрій кожній людині. Науковці виявили певний взаємозв’язок, що підтверджує те, що коли співрозмовник переповнений емоціями, то інший індивідуум може перейняти від нього ці почуття.

Слід зауважити, що новий експеримент проводився за участю 3800 осіб. Всі добровольці розміщували по одному запису на тиждень у своєму акаунті. Вся інформація була різноманітною, тобто, вона мала як позитивний, так і негативний характер. Після того, як респонденти читали новинний рядок, психологи фіксували їх настрій. Виявилося, що понад 20% користувачів соціальної мережі Twitter піддаються впливу чужих емоцій, які інші представники слабкої і сильної статі виражають через пости.

При цьому, позитивні запису набагато більш дієвими, ніж негативні.