11:21 / 30.04.2024 Здоровье

На Львівщині зафіксували перші випадки укусів змій

Фото: pexels.com

На Львівщині зафіксовано перші у цьому році випадки укусів змій, що спричинили ушкодження жителям регіону. В реанімації зараз перебуває 52-річний мешканець села Залужжя Яворівського району з діагнозом "укус змії в ділянці лівої руки" у важкому стані, повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій 29 квітня.

Ще один постраждалий – 40-річний мешканець села Прибужани Львівського району, його госпіталізували з ураженнями середньої важкості.

Рятувальники поки не встановили, як чоловіки потрапили у ситуацію з укусами змій та що спричинило тяжкий стан одного з постраждалих. 

"Ми не розслідуємо причини, чому у потерпілих виникла така реакція. У нас є факт – людині потрібна допомога, ми маємо її доправити до швидкої.

Наше завдання обмежується якомога швидшим транспортуванням до карети швидкої допомоги. Єдине, що можемо швидко людину знерухомити, щоб вона менше рухала кінцівками і отрута не так швидко розносилася по крові", – пояснив "УП. Життя" речник ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

Надзвичайники додають, що зазвичай потерпілі викликають їх, коли перебувають у лісі, де не проїде швидка, або опиняються на проїжджій частині.

– Це тільки два випадки, до яких залучалися ДСНС. Таких випадків могло бути більше, – прокоментував Віталій Туровцев.

Підготував: Сергій Дага