11:02 / 01.03.2024 Здоровье

"Укрпошта" доставлятиме ліки ще в пʼятьох областях

Ілюстративне фото з відкритих джерел

З 1 березня "Укрпошта" почне доставляти ліки в ще п'яти областях України - Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській та Чернігівській, а також по всій Сумщині та Донеччині. Раніше ця послуга була доступна лише у деяких районах Сумської та Донецької областей. Тепер ліки будуть доступні для мешканців усіх прифронтових територій, де відсутні аптеки або вони були знищені.

Про це повідомив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко раніше заявив, що "Укрпошта" отримала ліцензії на продаж ліків і почала приймати замовлення та доставляти їх з 21 лютого в Донецькій області та окремих прикордонних районах Сумщини.

Проєкт запустили через відсутність доступу до аптек у багатьох населених пунктах України через знищення або відсутність аптечних пунктів. За даними Міністерства охорони здоров'я, понад 20 тисяч сіл не мають доступу до аптек.

Через "Укрпошту" можна замовити ліки за програмою "Доступні ліки", яка надає їх безкоштовно або за пільговою ціною. Доставка медикаментів здійснюється безкоштовно протягом трьох днів.

Підготував: Сергій Дага