19:04 / 21.12.2023 Здоровье

Національна агенція ZDOROVI допомагає лікарям адаптуватися до війни

В Україні протягом трьох місяців за підтримки національної гуманітарної агенції ZDOROVI та міжнародних організацій було проведено цикл антикризових тренінгів для керівників медичних установ із 20 областей.

У проєкті під назвою «Лідерство під час кризи» взяли участь 63 керівники лікарень, понад 200 учасників переглянули відеозаписи тренінгів.

Під час навчання відточували навички антикризового менеджменту, психологічні аспекти роботи лікарів під час війни, ефективне управління командами, особливості лідерської поведінки в умовах кризи.

Директор ГО ZDOROVI та автор навчального циклу Наталія Тулінова зазначила, що ключова мета тренінгів – це підтримка керівників та працівників лікарень, які працюють в умовах навантаження воєнного часу.

«Фізична, психологічна, емоційна напруга, дефіцит ресурсів та постійний ризик – умови, в яких сьогодні працюють лікарі України. Тому керівники медичних закладів несуть колосальну відповідальність і нашим завданням було дати їм можливість почути підходи та практики, що застосовуються у провідних медичних системах світу, для мінімізації наслідків кризових періодів та адаптації до викликів», – зазначила Тулінова.

Виконавчий директор ГО ZDOROVI Олена Кухарець наголосила, що організатори проекту спеціально створили максимально зручний формат, щоб якнайбільше учасників могли долучитися – онлайн та дистанційно.

«Я приємно вражена географією розташування медичних закладів, яку ми змогли охопити, тому що незалежно від регіону працівники медичної системи потребують нових інструментів для налагодження процесів під час війни», – зазначила Кухарець.

За підсумками тренінгів із вісьмома керівниками лікарень провели індивідуальні консультаційні сесії з експертами ZDOROVI. Вони отримали індивідуальне керівництво з покроковими рекомендаціями щодо вирішення кризових робочих ситуацій.

Проєкт пройшов за підтримки міжнародного фонду Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).