17:32 / 15.11.2023 Здоровье

Експертиза встановила причину смерті дворічного хлопчика в кріслі стоматолога в Тернополі

Фото ілюстративне
 
Судово-медична експертиза показала, що попередньою причиною смерті хлопчика на прийомі у стоматолога в Тернополі є гостра легенево-серцева недостатність. Дитині робили операцію під наркозом, але вивести з нього не вдалося.

Про це повідомила Тернопільська обласна прокуратура.

Наразі розслідування смерті дитини в тернопільській лікарні триває.

За даними слідства, 13 листопада хлопчику віком 1 рік та 10 місяців лікували зуби в комунальному медзакладі Тернополя. Мама дитини привела його в державну клініку, щоб прибрати карієс із зубів.

Оскільки дитина маленька, медики сказали, що такі процедури проводяться лише під наркозом. Для цього вони дали направлення для здачі всіх аналізів.

Через півтори години після початку операції в дитини почав падати тиск. Її відвезли в реанімаційне відділення. Проте хлопчика не змогли вивести з наркозу, а вже ввечері лікарі констатували смерть дитини.

Наразі правоохоронці проводять досудове розслідування за ч. 2 ст. 140 КК України — неналежне виконання професійних обов’язків медичними працівниками при лікуванні дитини. Санкція цієї статті передбачає до 5 років обмеження волі або до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.