15:47 / 02.10.2023 Здоровье

Минулої зими від грипу померло більше, ніж від Covid-19

Фото: pexels.com

Агентство безпеки охорони здоров’я Великої Британії (UKHSA) закликає вразливі групи пройти вакцинацію проти грипу, оскільки взимку 2022/2023 років кількість смертей від цієї інфекції була вищою, ніж від Covid-19, повідомляє Express.

"Минулого року вірус грипу став причиною понад 14 тис. смертей і десятків тисяч госпіталізацій, зокрема понад 10 тис. дітей", – заявила головна медична радниця UKHSA, професорка Сьюзен Гопкінс.

За словами експерта, минулої зими вакцина запобігла близько 25 тис. госпіталізацій. І цей показник міг би бути вищим, якби щеплення від грипу зробили всі, кому воно особливо рекомендоване.

Хопкінс зазначила, що вагітні жінки, маленькі діти і люди з хронічними захворюваннями особливо вразливі, і вакцинація проти грипу необхідна їм насамперед.

"Щеплення, як від грипу, так і від Covid-19 забезпечує найкращий рівень захисту від важких захворювань і допоможе послабити тиск на систему охорони здоров’я цієї зими", – наголосила професорка.

У міністерстві охорони здоров’я Великої Британії також зазначили, що торік грип став важчим тягарем для лікарень, ніж коронавірус. І ще раз нагадали, що вакцинація – найсильніша форма захисту від смертельно небезпечних інфекцій.

Підготував: Сергій Дага