16:27 / 05.09.2023 Здоровье

Гуманітарна агенція ZDOROVI створила об'єднання для відновлення України

Команда благодійної організації активно працює над проектами, які створюють фундамент повоєнного відновлення медичного сектору.

Гуманітарна агенція ZDOROVI стала учасником Консорціуму з Відновлення України – проекту «Українське співтовариство ОГС «Відновлення». До нього в результаті відбору увійшли 50 благодійних та громадських організацій, які роблять значний внесок у роботу гуманітарної та соціальної сфери під час війни та прагнуть спільної дії.

Представники Національного агентства гуманітарної допомоги ZDOROVI взяли участь у засіданні координаційного волонтерського штабу Міністерства охорони здоров’я для обговорення актуальних завдань лідерів гуманітарної сфери.

За словами засновниці агенції Наталії Тулінової, фонд не лише здійснює поточну гуманітарну допомогу, а й виробляє глобальне стратегічне бачення щодо відновлення медичної галузі, яка зазнає численних втрат і руйнується внаслідок воєнних дій.

«Ми розвиваємо напрями сталої взаємодії з партнерами з різних країн, створюємо освітні проекти для лікарень із залучення допомоги, збираємо аналітичні дані про реальний стан галузі та формуємо стратегії відновлення української медицини, у тому числі, у прифронтових та деокупованих регіонах, які найбільше постраждали від російської агресії», – пояснила Тулінова.

Вона додала, що агентство ZDOROVI має досвід взаємодії зі світовими лідерами в галузі медицини та гуманітарної сфери. Гуманітарна організація активно спілкується з українськими колегами, щоб разом формувати дуже конкретне та практичне бачення тих змін, необхідних для розвитку української медицини.

«Наше завдання не лише вистояти, а й відродити сектор, який щодня рятує життя мільйонів людей», – підсумувала засновниця гуманітарної агенції ZDOROVI.

Гуманітарна агенція ZDOROVI займає 11-е місце в рейтингу ТОП-100 прозорих благодійних організацій за даними Асоціації благодійників України.

Нагадаємо, що з початку широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну команда Національного агентства гуманітарної допомоги ZDOROVI виконала 1835 запитів на допомогу від 945 медичних закладів з різних областей України, у тому числі, прифронтових та деокупованих територій та зони бойових дій. Загальний обсяг переданих медичних вантажів на даний момент становить 1007 тонн.

Масштабна гуманітарна робота ZDOROVI відбувається завдяки співпраці з міжнародними партнерами, серед яких MedShare, Embrace, RAZOM for UKRAINE, NOVA Ukraine, Americares, USAID, PHILIPS та інші благодійні фонди та організації.