10:35 / 24.08.2023 Здоровье

ВНМУ оприлюднив передвиборчу ректорську програму хірургині Вікторії Петрушенко

Фото: Вікторія Петрушенко

Почалася передвиборча кампанія на посаду ректора Вінницького національного медичногоуніверситету. Виш опублікував ректорську програму лікарки-хірурга та наразі виконувачкиобов'язків Вікторії Петрушенко. Мета програми –перетворення ВНМУ ім. М. І. Пирогова на кращий заклад вищої медичної освіти не лише України, але і Центрально-Східної Європи.

“Рада, що зуміла вписати до Програми багато важливих практичних моментів і уникла її надмірної теоретизації, абстрактності. Звісно, ця Програма – покроковий план дій на найближчі п’ять років. Водночас, текст Програми не може вмістити всі завдання та виклики, котрі виникатимуть на нашому подальшому шляху, в процесі перетворення ВНМУ на кращий медичний ЗВО Центрально-Східної Європи”, - прокоментувала Вікторія Петрушенко у себе в телеграм-каналі.

Програма пропонує аж дев’ять напрямів розвитку університету на 5 років, серед найголовніших:

1. ОСВІТА: Акцент на інноваційних методах навчання; використання нового програмного забезпечення; поширення онлайн-курсів університетського виробництва, підкріплених високою якістю візуалізації даних. Формування розгалуженої мережі тренінгових симуляційних центрів для потреб здобувачів освіти (студентів, аспірантів) усіх спеціальностей університету тощо.

2. LIFE-LONG LEARNING: ВНМУ, за програмною формулою освітньо-лікувально-наукового університету, базуватиметься на засадах неперервної освіти впродовж усього життя. Для цього посилюватимуться система післядипломних освітніх проєктів і програма інклюзії. Післядипломне навчання послуговуватиметься принципом внутрішньої академічної мобільності, можливістю вільного індивідуального вибору дисциплін слухачем. Кожен викладач ВНМУ матиме можливість проходити безкоштовні тематичні удосконалення та внутрішні університетські науково-педагогічні стажування в обсязі 6 кредитів ECTS (та більше, залежно від програми стажування), необхідні для отримання вчених звань, підтвердження науково-педагогічної чи практично-медичної кваліфікації тощо.

3. РІВНІСТЬ ТА ІНКЛЮЗІЯ: Університет стане простором рівності для всіх громадян України, зацікавлених у вивченні, дослідженні, викладанні комплексу медичних наук і суміжних дисциплін. У перший рік після проведення виборів ректораспеціальний Комітет працівників і здобувачів освіти університету запропонує Вченій раді всеосяжну Стратегію рівності, інтеграції та інклюзії тощо.

“Програма обов’язково доповнюватиметься та збільшуватиметься. Впевнена, що реалізація всіх пунктів виявиться можливою завдяки злагодженій і дружній роботі нашого чудового університетського колективу”, - зазначила в. о. ректора ВНМУВікторія Петрушенко.

Слід зазначити, що програмний напрям номер 10 вже працює. До слова, в 2023 році вперше запрацював оздоровчий санаторій «Сокілець», який перебував у занедбаному стані з перших років незалежності України. Зараз відбувається оновлення та адаптація під університетські потреби інфраструктури оздоровчої бази «Сокілець». А в майбутньому планується перетворення санаторію на ключовий санаторно-курортний пункт всеукраїнського значення.