15:28 / 24.05.2023 Здоровье

Лікарі витягли зі шлунка чоловіка 20-сантиметрову пляшку

Фото: dailystar.co.uk

В Індії лікарі хірургічним шляхом видалили 20-сантиметрову пластикову пляшку зі шлунка чоловіка. Про це пише ТСН з посиланням на dailystar.co.uk.

Повідомляється, що 55-річний чоловік зі штату Мадг'я-Прадеш проковтнув пляшку з олією для волосся цілком, хоча досі не зовсім ясно, як цей великий предмет опинився у його шлунку.

На приголомшливому рентгенівському знімку чітко видно пляшку, яка застрягла в животі чоловіка.

16 травня фахівцю з лапароскопії Маноджу Чоудхарі вдалося витягти пляшку після тривалої операції з порятунку життя.

Чоловік перебуває під наглядом після операції, але докладніші подробиці дивної події не розголошуються через умови конфіденційності пацієнта.

Медсестри відділення невідкладної допомоги регулярно спостерігають за пацієнтами, які загубили предмет після того, як вставили його в задній прохід. Згідно зі звітом Королівського коледжу хірургів, у період від 2010 по 2019 рік лікарні NHS видалили близько 3500 предметів з анусів пацієнтів. Це були предмети від вібраторів до бойових артилерійських снарядів.

Мотив зазвичай сексуальний та іноді кримінальний. Інші предмети, витягнуті лікарями з чоловічих сідниць, варіюються від овочів, смолоскипів до одного особливо жахливого прикладу - слизового 38-сантиметрового вугра.

Але в цьому випадку вважається, що чоловік страждав на рідкісне пси[sxyt захворювання, відоме як навмисне проковтування стороннього тіла (DFBI). Цей компульсивний розлад змушує хворих ковтати предмети, такі як ключі, монети або, як у цьому разі, зелену пластикову пляшку чималого розміру.

Підготував: Сергій Дага