14:50 / 04.04.2022 Здоровье

В Німеччини чоловіку зробили майже 90 щеплень від COVID

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У Німеччині 60-річний житель Магдебурга з літа 2021 зробив близько 90 щеплень від коронавірусу COVID-19 в різних центрах вакцинації федеральної землі Саксонія. Наразі щодо нього ведеться розслідування за підозрою у підробці документів та незаконній видачі сертифікатів про вакцинацію. Про це повідомляє dpa.

Чоловік привернув до себе увагу в одному із центрів вакцинації Дрездена. Співробітники Німецького Червоного Хреста (DRK) повідомили інші центри вакцинації про незвичайного відвідувача і попросили їх підключити поліцію, якщо чоловік прийде щепитися і до них. На початку березня 2022 року його впізнали співробітники центру вакцинації міста Айленбург.

За даними поліції, чоловік незмінно реєструвався, використовуючи своє справжнє ім'я та адресу. Судячи з бази даних пацієнтів саксонських центрів вакцинації, йому зробили 87 уколів, причому різними вакцинами.

У будинку пацієнта поліція виявила безліч порожніх паспортів вакцинації. Імовірно, чоловік щоразу змінював їхні обкладинки, вказуючи там різні імена власників. Таким чином, номер партії вакцини завжди був справжнім.

Підготував: Сергій Дага