23:15 / 28.09.2020 Здоровье

Завтра і післязавтра очікується магнітна буря; як захиститися

Геомагнітні збурення чинять негативний вплив на організм людини, тому варто знати, коли вони прогнозуються.

У другий місяць осені на Землі вируватимуть сильні магнітні бурі. Прогнозується, що вони будуть у другій половині місяця.

Про це свідчать дані Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, передає unian.ua.

Магнітні бурі у жовтні 2020: коли очікуються

На початку та в середині жовтня геомагнітна ситуація загалом буде спокійною, магнітних бур у цей період не очікується. Проте вже 20 вересня почнуться магнітні збурення, а з 21 по 23 вересня Землю накриють сильні магнітні бурі, що майже досягатимуть рівня G1. Після цього ще декілька днів магнітні збурення продовжать хвилювати Землю.


  Календар магнітних бур у жовтні 2020 / фото tesis.lebedev.ru

Що таке магнітні бурі

Геомагнітні бурі – збурення магнітного поля Землі тривалістю від кількох годин до кількох діб, спричинене надходженням в околиці нашої планети збуджених високошвидкісних потоків сонячного вітру та пов’язаної з ними ударної хвилі.

Як захиститися від впливу магнітних бурь

Магнітні бурі чинять несприятливу дію на здоров’я людей. Сильні спалахи на Сонці особливо негативно впливають на самопочуття метеозалежних людей: деякі відчувають головний біль і нездужання, у інших же вони спричиняють стрес та депресію.

Тому тим людям, організм яких чутливий до магнітних бур, варто бути готовими й мінімізувати їхній вплив на здоров’я.

- Так, у період магнітних бур у зоні ризику перебувають люди з серцево-судинними захворюваннями. Напередодні геошторму їм варто проконсультуватися з лікарем і тривати напоготові лікарські засоби.

- За кілька днів до геомагнітного збурення потрібно виключити фізичні навантаження, добре висипатися й більше бувати на свіжому повітрі. Також варто влаштовувати релаксацію у вигляді, наприклад, контрастного душу.

- Імпульсивним і схильним до нервозності людям рекомендовано приймати заспокійливе на травах, а також уникати кави й пити натомість чаї.

- Крім того, слід дотримуватися правильного режиму харчування. Зокрема, фахівці радять відмовитися від вживання жирної їжі та алкоголю. Натомість краще збільшити споживання білка.