10:43 / 02.04.2024 Экономика

Японія надала Україні 118 млн доларів на медицину та відновлення житла

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

До держбюджету України надійшло $118 млн на безповоротній основі від уряду Японії в рамках проєктів Світового банку "Зміцнення системи охорони здоров'я та збереження життя» (HEAL Ukraine) та "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE). Про це повідомляє Міністерство фінансів України. 

Міністр фінансів України Сергій Марченко зауважив: 

"У часи повномасштабної війни коли соціальна сфера потерпає ледь не найбільше, реалізація та мобілізація ресурсів на ініціативи з підтримки населення є необхідною. Залучені кошти в рамках проєктів HEAL та HOPE допоможуть Уряду надавати своїм громадянам належну допомогу, зокрема розширити спектр медичних послуг та доступ до них, а також забезпечити подолання наслідків, спричинених збройною агресією росії, відбудовувати житлову інфраструктуру України". 

Грантове фінансування від уряду Японії складається з: 

  • $70 млн  в рамках проєкту Світового банку HEAL Ukraine спрямованих на підтримку державного бюджету, як відшкодування понесених видатків за програмою медичних гарантій.  
  • $48,2 млн в рамках проєкту Світового банку "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE). 

Кошти за проєктом HOPE спрямовуються на відшкодування витрат державного бюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які потребують дрібних та середніх ремонтів. 

BAGNET нагадує, 29 березня Україна отримала від Японії та Британії $1,5 млрд позики.

Підготував: Сергій Дага