12:18 / 26.03.2024 Экономика

Польща сподівається, що з 1 квітня транзит українського зерна буде припинено

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Польща і Україна ведуть переговори щодо введення ліцензій на сільгосппродукцію. Міністр розвитку і технологій Польщі Кшиштоф Гетман заявив радіо "Люблін", що Варшава також сподівається на припинення транзиту українського зерна з 1 квітня.

– Ми дуже просунулися в переговорах з Україною щодо системи ліцензування, яку наші попередники так і не змогли запровадити. Ми вже на етапі переговорів з українською стороною про чутливі продукти. Я сподіваюся, що ці переговори триватимуть цього тижня і наближатимуться до завершення, - сказав він.

Гетман також наголосив, що уряд Польщі планує доплати фермерам, які мають надлишок пшениці.

– Ми сподіваємося, оскільки про це говорили з українською стороною, що навіть транзит, насамперед кукурудза і пшениця, з 1 квітня практично припиниться, - додав польський чиновник.

За його словами, протягом трьох місяців протестів польських фермерів на кордоні з Україною вдалося реалізувати багато вимог фермерів, зокрема ті, що стосуються Європейського зеленого курсу.

Раніше BAGNET повідомляв, що Єврокомісія найближчими днями запровадить мита на зерно з росії та Білорусі у розмірі 95 євро за тонну. 

Підготував: Сергій Дага