06:36 / 14.03.2024 Экономика

Польські фермери погодились пропустити вантажівки в Україну на одному з пунктів пропуску

Фото: Getty Images

На пункті пропуску "Дорогуськ" страйкарі вирішили пропустити вантажівки в Україну. Втім, повністю припинити блокаду фермери не збираються. Про це пише RMF24.

Фермери блокують кордон з Україною вже 35 днів. Дозвіл на проїзд вантажівок голова протесту Войцех Лось назвав "жестом" щодо українських водіїв, "щоб вони могли повернутися до своїх сімей".

"Ніхто до нас не звертається, але ми з головою муніципалітету Дорогуська і водіями налагодили цей діалог, щоб відпустити їх на батьківщину і поводитися, як люди", — сказав він.

Він зауважив, що кордон відкрили безстроково, хоча протестувальники залишатимуться перед переходом у Дорогуську.

"Ми випускаємо українських водіїв з Польщі, але блокада вантажівок, які їдуть з України в Польщу, триватиме постійно", — додав лідер протесту.

Представниця поліції Хелма розповіла, що черга до переходу Дорогуськ становить 8 км, у ній стоїть близько 300 вантажівок. Орієнтовний час очікування на пропуск становить близько 70 годин.

Наразі протестувальники пропускають по дві вантажівки на годину в бік України.

BAGNET нагадує, що польські фермери відновлюють акції протесту і блокування руху вантажного транспорту перед пунктом пропуску "Корчова – Краківець" на кордоні з Україною.

Підготував: Сергій Дага