16:31 / 30.12.2023 Экономика

Пенсії, зарплати вчителям та лікарям у 2024 році будуть платитися вчасно, – Шмигаль

Фото: kmu.gov.ua

Наступного року пенсії та зарплати вчителям і лікарям платитимуть вчасно. Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Ми чітко розуміємо, які в нас є інструменти та варіанти. І головне, пенсії надалі будуть платитися вчасно. Індексація відбудеться у березні 2024 року, як це передбачає закон. Зарплати вчителів і лікарів так само виплачуватимуться вчасно. Попри всі труднощі та виклики, за майже два роки війни ми жодного разу не затримували соціальні платежі", – заявив прем’єр, передають Факти.ICTV.

За його словами, останніми днями в Україні активно обговорювали фінансування дефіциту бюджету на 2024 рік і макрофінансову ситуацію. Наступного року Україні знадобиться понад $37 млрд зовнішнього фінансування.

"Ми, звісно, розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів. Адже зараз маємо домовленості з одинадцятьма державами про багаторічні програми фінансування. Маємо програму розширеного фінансування з МВФ. Маємо підтримку інших міжнародних фінансових інституцій та організацій", – зазначив прем’єр-міністр.

Підготував: Сергій Дага