14:31 / 21.11.2023 Экономика

До польських перевізників та блокади кордону з Україною доєднаються фермери, – Bloomberg

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Страйк польських перевізників на кордоні з Україною може поширитися за рахунок групи фермерів, яка планує приєднатися до протесту на четвертому переході. Це може поставити під загрозу гуманітарну допомогу Україні. Про це пише Bloomberg.

Близько 100 фермерів з асоціації Betrayed Countryside планують провести триденну акцію протесту на КПП "Медика" в четвер, 24 листопада, повідомив Лукаш Мартин, один з її організаторів.

BAGNET нагадує, що унаслідок блокади, що почалася два тижні тому, по обидва боки кордону застрягло до 20 тис. автомобілів, що змусило українську владу запропонувати водіям допомогу в евакуації.

Члени Міжнародного союзу автомобільного транспорту, галузевої групи з Угорщини, Польщі, Словаччини, Чехії та Литви звернулися з листом до глави Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн із проханням переглянути угоду про лібералізацію перевезень з Україною, термін дії якої спливає в червні 2024 року.

Під час війни ЄС дозволив українським перевізникам перевозити товари без отримання дозволів для полегшення і прискорення потоку вантажів.

Підготував: Сергій Дага