11:02 / 18.10.2023 Экономика

Верховна Рада провалила голосування щодо вилучення "військового" ПДФО у громад

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Рада відправила на повторне друге читання законопроєкт про вилучення з місцевих бюджетів надходжень від податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), отримані військовими. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

"Парламент не схвалив до другого читання законопроєкт №10037 щодо військового ПДФО та акцизу. За – лише 223 голосів", – повідомив Железняк.

За його словами, законопроєкт відправили на повторне друге читання. Також підтримано скорочені терміни підготовки до повторного другого читання.

Крім того, стосовно провалу голосування депутатами Верховної Ради висловився голова фінкомітету Ради Данило Гетманцев.

"Парламентарі вирішили, що бруківка і стадіони важливіші за дрони й зброю для армії. Політиканство та популізм перемогли державництво. Але ненадовго. Буде повторне друге", – сказав Гетманцев.

BAGNET зазначає, що податок на доходи фізичних осіб з основною ставкою 18% – це головне джерело доходів місцевих бюджетів. Через повномасштабне вторгнення рф зросла кількість військовослужбовців та їхні зарплати, що потягнуло за собою збільшення бюджетів громад і численні скандали з держзакупівлями.

Тому Уряд запропонував тимчасово вилучити "військовий" ПДФО з місцевих бюджетів і передати його до спеціального фонду держбюджету, з якого виділятимуть кошти на закупівлю дронів і боєприпасів.

Підготував: Сергій Дага