14:12 / 11.10.2023 Экономика

Світовий банк схвалив використання системи Prozorro для усіх проєктів, які фінансує в Україні

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Світовий банк підтвердив повну відповідність української системи електронних закупівель Prozorro своїм правилам і схвалив її використання для усіх проєктів, які фінансує. Про це пише пресслужба Міністерства економіки України.

"Автори оцінки дійшли до висновку, що “система електронних закупівель Prozorro може використовуватися в рамках проєктів, що фінансуються Світовим банком, для закупівель товарів та робіт як для національних (до 5 млн євро), так і для міжнародних (від 5 млн євро) тендерних процедур", – зазначається у повідомленні. 

Відповідно до рекомендацій Світового банку, нова процедура Prozorro передбачає можливість приймати пропозиції учасників у різних валютах, поетапно розглядати пропозиції, обирати переможця не лише за ціновим критерієм тощо.

Відомо, що найближчим часом Мінекономіки та ДП “Прозорро” проведуть навчання з використання електронної системи закупівель для виконавців проєктів Світового банку в Україні.

"Уряд щиро вдячний Світовому банку не лише за стійку підтримку України, а й за готовність застосувати Prozorro в межах проєктів, які він фінансує. Система Prozorro добре знайома українському бізнесу, тож її використання міжнародними фінансовими організаціями дозволить українським підприємцям максимально долучатися до ланцюгів постачання для відновлення України", – йдеться у повідомленні.

Для того, щоб систему Prozorro могли використовувати різні банки розвитку та міжнародні організації, державне підприємство “Прозорро” спеціально розробило процедуру для донорських закупівель за принципом конструктора.

BAGNET нагадує, що в червні Рада директорів Світового банку виділила Україні кредит на 1,5 млрд доларів під гарантії уряду Японії в рамках фонду ADVANCE Ukraine.

Підготував: Сергій Дага