15:09 / 10.10.2023 Экономика

Азербайджан передасть Україні обладнання для відновлення енергоінфраструктури

Ілюстративне фото з відкритих джерел

До кінця 2023 року Україна очікує надходження наступної великої партії нового обладнання для відновлення розподільних мереж від Азербайджану. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

"Допомога енергетичному сектору України та поглиблення співпраці у нафтогазовій галузі стали основними темами зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка та Надзвичайного і повноважного Посла Азербайджанської Республіки в Україні Сеймура Мардалієва", – йдеться у повідомленні.

Міністр енергетики України Герман Галущенко зазначив, що Україна дуже цінує співпрацю з Азербайджаном в енергетичному секторі, і дуже сподівається, що це співробітництво буде посилюватися. Він подякував Азербайджану за надану підтримку українському енергетичному сектору, яка, зокрема, допомогла втримати енергосистему України минулої зими.

"Галущенко відзначив, що інтенсифікація співпраці України й Азербайджану у цій сфері не тільки дозволить окремим державам позбутися залежності від російських енергоносіїв, але й посилить енергетичну безпеку всього регіону", – додали у Міненерго.

Окрему увагу сторони приділили співробітництву в нафтогазовій галузі, зокрема питанням зберігання і транзиту ресурсів.

Слід зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення hосії Україна отримала з Азербайджану 10 вантажів гуманітарної допомоги для енергосектору, у складі якої 50 резервних електростанцій і 45 силових трансформаторів.

Підготував: Сергій Дага