13:53 / 11.09.2023 Экономика

Відкриття SWIFT замало: пропозиція рф для відновлення "зернової угоди"

Ілюстративне фото з відкритих джерел

На Заході нібито планують відкрити SWIFT для дочірнього підприємства "россельхозбанка". Проте, "на болотах" не задоволені: росія вимагає виконання усіх "домовленостей".

Про це заявив прессекретар російського диктатора дмитро пєсков.

"Зараз ідеться про те, що західники нібито готові пообіцяти відкрити SWIFT для "дочки" "россельхозбанка". Але річ у тім, що в домовленості йдеться про те, що SWIFT має бути відкрито для "Россельхозбанка", а не для "дочки"", – сказав пєсков.

Прессекретар диктатора додав, що росія вимагає повернутись "до основ, до тих домовленостей, які були спочатку". Зокрема кремль буде готовий повернутись до "зернової угоди" лише після виконання усіх так званих "домовленостей".

BAGNET нагадує, у суботу, 9 вересня стало відомо, що Ердоган просив G20 поступитися путіну у питанні "зернової угоди". Зокрема, Туреччина просила полегшити страхування російського експорту та знову підключити росію до системи SWIFT.

Крім цього, раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган закликав Україну "пом’якшити свій підхід", щоб "зробити спільні кроки з росією".

Підготував: Сергій Дага