11:21 / 30.08.2023 Экономика

Гетманцев пояснив слова президента про єдиний орган для перевірок бізнесу

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Єдиним органом, який займатиметься перевірками бізнесу, про необхідність створення якого заявляв президент України Володимир Зеленський, має стати Бюро економічної безпеки (БЕБ) після його перезапуску. Про це сказав голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає "Інферфакс-Україна".

Власне, те, про що говорить президент, - це незавершена реформа БЕБ. Саме БЕБ мав стати тим органом, який мав би замінити собою всі органи, які здійснюють кримінальне переслідування в економічній сфері.

Завершення реформи БЕБ у тому числі передбачатиме проведення відкритого конкурсу на керівника бюро наданням йому права на перезавантаження цього органу, заявив Гетманцев.

Однак призначення податкового міліціонера (Вадима - ред.) Мельника його керівником фактично зірвало реформу, адже орган було повністю сформовано з колишніх міліціонерів, і все найгірше, що було в податковій міліції, перейшло до БЕБ...

Чехарда з керівництвом не йде на користь реформі. Вважаю за необхідне провести відкритий конкурс на посаду керівника і надати керівнику право перезавантажити БЕБ. І тоді те, про що говорить президент, буде реалізовано.

BAGNET нагадує, Кабінет міністрів на засіданні 11 квітня 2023 року звільнив з посади очільника Бюро економічної безпеки Вадима Мельника.

Кабмін призначив Мельника директором новоствореного Бюро економічної безпеки 20 серпня 2021 року. До цього він очолював Державну фіскальну службу. 

Раніше Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики визнав роботу керівництва Бюро економічної безпеки незадовільною, а уряду радили перезавантажити керівництво БЕБ.

Підготував: Сергій Дага