12:15 / 23.07.2023 Экономика

Україна продовжить постачати зерно країнам, попри вихід рф із "зернової угоди"

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Заручившись політичною згодою країн-партнерів, Україна продовжить країнам світу попри вихід рф із "зернової угоди". Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗСУ.

Заручившись політичною згодою країн-партнерів, зокрема Туреччини, та довірою страховиків, Україна готова торувати свій економічний шлях. Ми продовжимо допомагати іншим країнам світу, адже лише у спільній боротьбі та взаємній підтримці здобудемо Перемогу.

Там нагадали, що відтоді, як у Стамбулі було підписано угоду про забезпечення так званого "зернового коридору" пройшов рік.  Тоді угода розблокувала експорт продовольчих товарів та зерна з трьох чорноморських портів.

Учасниками виступили чотири сторони – ООН, Україна, росія і Туреччина. Україна підписала документ з ООН і Туреччиною, оскільки прагне будувати довготривалі стосунки з нашими партнерами і не має жодної довіри до обіцянок рф.

Разом з тим, угода принесла до бюджету України понад 20 млрд доларів, що суттєво зміцнило українську економіку.

Раніше BAGNET повідомляв, що 19 липня Україна закликала африканські країни об’єднати зусилля задля гарантування продовольчого експорту з України після виходу росії із "зернової угоди".

Крім того, Україна вирішила створити тимчасовий маршрут, щоб продовжити експорт зернових Чорним морем після виходу росії із "зернової угоди".

Ердоган закликав Захід піти на умови росії щодо зернової угоди. Він також повідомив про намір обговорювати Чорноморську зернову ініціативу з путіним.

Згодом президент України Володимир Зеленський провів перемовини зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом щодо розблокування "зернового коридору".

Підготував: Сергій Дага