17:41 / 25.07.2022 Экономика

У розпал війни в Україні корупціонери хочуть знищити держлісгоспи

Фото: wikipedia.org.

Ліс - не власність корупціонерів, казнокрадів та родинних кіл. Ліс - власність народу України.

Лісівники, громадськість, місцеві ради, члени екологічного комітету вкрай стурбовані критичною ситуацією, яка склалася в результаті політики Голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрія Болоховця та просять державної й громадської підтримки-зупинити передачу лісів. 

“Концесія лісів несе в собі корупційні ризики і призведе до монополізації природних ресурсів приватними структурами й фактично створить умови для експлуатаційної політики лісокористування. Лісове господарство - одна з небагатьох успішно працюючих галузей України. Але, можливо, в недалекому майбутньому вона перестане бути такою, бо реформатори знову намагаються ліс залишити за парканом.

Приватизація та розділення повноважень, яку хочуть запровадити підриває національну безпеку України, адже багато державних лісогосподарських підприємств розташовані на стратегічних позиціях, а працівники державної лісової охорони пліч-о-пліч з прикордонною службою боронять українські кордони, мобілізовані та воюють за Незалежність нашої країни ! А хто буде відбудовувати країну?! Цікаво як відреагують наші європейські партнери, які нам дали зелене світло на вступ до Євросоюзу, якщо ще до вступу ліс передадуть у приватні руки?! Але хто ж буде виконувати озвучену рекордну посадку президентського мільярду?! Хто буде виконувати господарську діяльність та охороняти ліси?! 

Закриття держлісгоспів та корпоратизація - катастрофа для місцевих бюджетів і для усіх лісівників які стануть армією безробітніх! Дерева є важливими компонентами екосистеми, поглинаючи вуглець і виробляють кисень. Що особливо важливо в період пандемії яка поглинула світ. Ліси забезпечують захист водосховищ, запобігають ерозії грунту і пом'якшують зміни клімату. Втратимо лісорозведення - втратимо врожай! 

Просимо Вас, шановний Володимире Олександровичу, зупинити це свавілля, не допустити проведення реформи лісового господарства, яка сховає масштабні вирубки лісів і дати доручення розпочати справжній процес створення Національної лісової політики та програми для збереження і примноження українських лісів та збереження їх від пожеж та шкідників! Обираючи вас, ми шукали захисту, а не тотального викоренення звичайних українців. Лісівники та деревообробники, враховуючи вищевказані факти, просять підтримати Петицію щодо збереження лісів для наших дітей!”, - повідомляється в петиції на сайті президента України.