19:23 / 09.02.2022 Экономика

Влада грабує - Путін аплодує: під Нацбанком мітингували незадоволені курсом гривні

9 лютого у Києві під будівлею Нацбанку України пройшов мітинг, на який зібралося кілька сотень громадян, струбованих курсом гривні.

Про це повідомляє кореспондент «Правового контролю» «Правового контроля» з місця подій.

Люди, які зібралися, висловили стурбованість тим, що курс долара в Україні не стабільний, через що зросли ціни фактично на все.

"Вартість бензину вже рекордних 37 гривень, продукти дуже подорожчали, навіть хліб зараз такий дорогий, що на моїй пам'яті він так дорого ніколи не коштував", - сказав у коментарі "Правовому контролю" учасник заходу.

«Ми вимагаємо платити зарплату у євро чи доларах. Якщо влада та керівництво Нацбанку не в змозі утримати національну валюту, давайте інтегруватись на Захід, відмовлятися від гривні. Влада тільки й робить, що набиває кишені, наші діти працюють на Заході, платіть і нам у доларах», — зауважила одна із промовиць.

Люди просять владу стабілізувати курс гривні та не потурати штучному зростанню цін. Крім того, присутні закликали до відставки чинного голови НБУ Кирила Шевченка.

За підрахунками «Поліції діалогу» під Нацбанком зібралося близько 200 людей. Самої поліції також було дуже багато. Протестувальники, незважаючи на вкрай радикальні гасла, поводилися мирно, жодних зауважень у правоохоронних органів не виникло.