18:36 / 11.05.2021 Экономика

Складено рейтинг найкращих аграрних міністрів Східної Європи. Місце Романа Лещенка вас здивує

Східноєвропейський аграрний конгрес визнав міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка найкращим міністром сільського господарства регіону. Відповідне рішення ухвалили за результатами голосування членів з'їзду конгресу. Він пройшов 06 травня онлайн, через карантинні обмеження в більшості східноєвропейських країн.

“Нами оцінювалися не стільки результати роботи кожного міністра на посаді, як масштаб упроваджуваної ними аграрної політики та величина викликів, які постали перед ними. З огляду на це, земельна реформа, яку здійснює аграрний міністр України пан Лещенко, без сумніву поза конкуренцією” - так прокоментував це рішення голова Конгресу Грос Куртан.

За його словами, на другому місці рейтингу опинився міністр сільського господарства і розвитку села Республіки Польща Ян Кшиштоф Ардановський, а замикає трійку лідерів міністр сільського господарства Російської Федерації Дмитро Патрушев.

Нагадаємо, що в березні 2020 року в Україні ухвалили закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. Ринок землі в Україні має запрацювати з 1 липня 2021 року. В березні цього року Верховна Рада протягом кількох днів розглядала поправки до законопроєкту №2194 про передання землі за межами населених пунктів у комунальну власність. На засіданні 16 березня Рада ухвалила 160 поправок із 3128, поданих до законопроєкту. 19 березня розгляд цього документа перенесли.