03:05 / 01.05.2021 Экономика

Ferrexpo Жеваго купить обладнання британської компанії на 1,4 млрд гривень. Для чого воно

Британська компанія Weir Group уклала контракт з групою Ferrexpo на поставку енергоощадного обладнання на 50,2 мільйона доларів - це майже 1,4 мільярда гривень

Як повідомляє ВВС Україна, за умовами угоди, Weir Group з-поміж іншого поставить на український завод Ferrexpo обладнання для дроблення руди, зокрема валкові преси високого тиску та грохоти, передає espreso.tv.

Нове обладнання дозволить скоротити споживання енергії більш як на 40% у порівнянні з традиційними технологіями видобутку. Це своєю чергою дозволить знизити викиди CO2.

Виготовлятиме обладнання для Ferrexpo дочірня компанія Weir Group у Нідерландах.

Ferrexpo планує збільшити обсяги видобутку на своїх підприємствах з 32 мільйонів тонн на рік до понад 80 мільйонів тонн на рік.

"Одна з провідних гірничодобувних компаній світу підтверджує ключову роль технологій Weir Group у підвищенні ефективності та стабільності робіт", - сказав Джон Стентон, гендиректор Weir Group.

Група компаній Ferrexpo AG є одним із найбільших у світі експортерів залізорудних окатишів для сталеварної промисловості. Вона зареєстрована у Швейцарії, хоча її основні активи зосереджені в Україні.

Засновником Ferrexpo AG є бізнесмен Костянтин Жеваго, якого видання Forbes Україна нещодавно поставило на третю сходинку в рейтингу найбагатших українців.