14:41 / 25.02.2024 Днепр

Собака вже більше десяти років мешкає на даху гаража

Фото: скрін відео

Собака Яреська вже понад десять років живе на даху гаража. Там за нею доглядають місцеві. Більше 10 років тому вона оселилася в гаражному кооперативі, згодом вона стала жити просто на даху, там за нею прибирають місцеві мешканці. Особливо, кажуть вони, тяжко було під час обстрілів, адже Яреська не може довго бути не на висоті. Історію чудернацької собаки розповіли місцеві журналісти.

Історія чотирилапої мешканки гаражного кооперативу, на ім’я Яреська, почалася з її дитинства, коли її маленькою разом з братом привезли у це місце на проспекті Поля. Брата Яреськи одразу забрали до себе мешканці. А сама собака залишалася жити біля гаражів з тодішнім сторожем Олегом. Але чоловік звільнився, тож собака залишилася жити з і своїм другом Бусіком.

Згодом компаньйона Яреськи забрала до себе дніпрянка Тетяна. Тож, так і почалася історія життя собаки, що живе на даху. Місцева жителька Дарина розповідає, що вона разом з іншими дніпрянами вирішила доглядати за улюбленицею.

«Вже 10 років живе у нас на даху наш дзвіночок, охороняє наші гаражі. Її годують, прибирають за нею, ну, вона й почувається нормально», каже жінка.

Так, собака стала увесь час жити на даху гаража. Але під час ракетного обстрілу вона впала з даху. Чотирилапа охоронниця кооперативу не могла встати на лапи, адже не звикла до землі.

«Вона туди падала, і охорона потім телефонувала нам. Ми приходили, її звідти забирали, тому що вона не могла піднятися, вона землю не знає. Ми приходимо, забираємо і знову її підіймаємо», – розповідає місцева мешканка.
Так, собака Яреська продовжує залишатися на своєму посту – на висоті гаража. А місцеві продовжують доглядати та піклуватися про унікальну собаку.

Підготувала: Ніна Петрович