20:27 / 27.09.2023 Днепр

Скандальний ексвійськком з Дніпра переписав на батька квартири і авто на мільйони гривень

Фото: t.me/NAZK_gov_ua

Керівника Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підозрюють у незаконному збагаченні на близько 8,8 млн грн.

Про це інформує пресслужба Нацагенції з питань запобігання корупції.

Там зазначили, що головне управління Нацполіції в Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом Спецпрокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомило про підозру військкому. Йдеться про Анатолія Пікала, якого, як і військкомів інших областей України, звільнили після рішення Володимира Зеленського.

Як зазначили в агенції, підставою для повідомлення про підозру, зокрема, стали матеріали, зібрані на основі моніторингу способу життя військового.

Так, під час перевірки встановили, що батько військкома протягом 2022 - 2023 років отримав у власність майно на майже 8 млн грн. Серед іншого дві квартири у Дніпрі, авто Volkswagen Passat, Ford Ranger, Audi А6 та Volkswagen ID.6.

Також батько керівника ТЦК став засновником та кінцевим бенефіціарним власником компанії, яка у липні поточного року отримала у власність частку торговельного комплексу у Дніпропетровській області за 1,15 млн грн.

Окрім того, 2022 року дружина військкома отримала у подарунок від свого батька 65 тис. доларів (або 2,6 млн грн).

Сам підозрюваний екскерівник Дніпропетровського ОТЦК та СП 2021-го набув у власність дві ділянки землі та житловий будинок.

BAGNET нагадує, раніше президент України Володимир Зеленський запропонував Валерію Залужному відправляти голів військкомів із центрів комплектування до "гарячих точок".

Підготував: Сергій Дага