08:18 / 19.08.2023 Днепр

У Дніпрі затримано агента розвідки рф, він діяв під прикриттям волонтерського фонду

Фото: t.me/SBUkr

СБУ викрило ще одного агента зс рф у Дніпрі, повідомляє Служба безпеки України.

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного учасника агентурної мережі головного управління генштабу зс рф (відомого як гру) у Дніпрі.

Зазначено, що після затримання своїх спільників у січні 2023 року він "заліг на дно", однак нещодавно перейшов на резервний канал спілкування з російською спецслужбою і продовжив виконання ворожих завдань. Для маскування розвідувально-підривної діяльності він використовував свій статус співзасновника місцевої громадської організації, яка займалася волонтерством.

Діючи "під прикриттям", російський агент намагався встановити місця базування штабів Сил оборони, які дислокуються на території регіону.

Зловмисник передавав агресору інформацію про орієнтовну кількість та види військової техніки, яку переправляли залізницею на передову. Для збору розвідданих він спостерігав за переміщенням ешелонів ЗСУ з офісу громадської організації, який знаходився поблизу залізничної розв’язки.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта виявлено мобільний телефон із доказами його листування з представником російського гру.

СБУ повідомляє, що зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв BAGNET, раніше Служба безпеки України затримала ще одного російського агента-коригувальника. Зловмисник за гроші працював на головне управління генерального штабу зс рф (більш відомого як гру). За вказівкою агресора він встановлював геолокації підрозділів Сил оборони на території столичного регіону.

Підготував: Сергій Дага