08:19 / 29.07.2023 Днепр

Обстріл багатоповерхівки у Дніпрі: стало відомо про перших постраждалих

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У Дніпрі вчора, 28 липня, під час повітряної тривоги російська ракета влучила в житловий будинок. Відомо про трьох постраждалих. Про це повідомляє глава МВС України Ігор Клименко.

"Дніпро. російські терористи поцілили в багатоповерхівку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 21:30 за медичною допомогою звернулися троє осіб. 

Клименко пояснив, що на місці працюють рятувальники та поліцейські.

"Проводиться поквартирний обхід. Людям надають необхідну допомогу", - написав міністр.

Ніч у Дніпрі була неспокійною. Про всі подробиці повідомив очільник ОВА Сергій Лисак.

"Спочатку ракетні удари по Дніпру. А вже вночі ворог продовжив свій терор. Бив по Нікопольщині. З важкої артилерії вгатив по самому Нікополю та Марганецькій громаді. Наслідки з’ясовують. Але головне – місцеві жителі цілі. 

У Дніпрі ж кількість постраждалих не змінилася. 9 людей, серед яких двоє дітей. Окрім атакованих адмінбудівлі та багатоповерхівки маємо ще пошкодження. Це 4 житлові будинки навколо. Одна висотка, інші – двоповерхові. Зачепило й 3 адміністративні споруди і 7 автівок. Після третьої ночі надзвичайники завершили пошуково-рятувальні роботи. До справи стали комунальники", - написав він.

Також російські окупанти 28 липня завдали ракетного удару по Дніпру. Ціллю ворога була порожня будівля СБУ. Про це заявив мер Дніпра Борис Філатов в Telegram.

Філатов зазначив, що це вже третя спроба росіян поцілити туди.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на удар росіян по обласному центру Дніпропетровської області. Гарант Конституції заявив, що Україна зробить усе для того, щоб російські окупанти були покарані за свої теракти, в тому числі і за сьогоднішній удар по багатоповерхівці в Дніпрі.

Підготував: Сергій Дага