13:15 / 28.02.2023 Днепр

Дніпро уклало угоду про побратимство з промисловим містом зі штату Техас

Фото: мер Дніпра Борис Філатов/прес-служба

Місто Дніпро уклало угоду про побратимство з американським Амарилло, що у штаті Техас. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на мера Дніпра Бориса Філатова.

"У 2007 році мені пощастило побувати в цьому місті. І тоді я не міг собі уявити, що через стільки років я стану міським головою, і ми підпишемо меморандум про партнерство. Ми покажемо власним прикладом, як ми вміємо дружити і працювати - на благо наших міст", - заявив мер Дніпра.

Він також подякував мешканцям Амарилло, які всі ці місяці надсилали допомогу лікарням і бійцям, а також обґрунтовували необхідність цієї дружби перед своїм муніципалітетом.

Амарилло є важливим промисловим центром північного Техасу. Це один із найбільших у США постачальників гелію, який широко використовується у різних виробництвах. Місто спеціалізується і на торгівлі сільськогосподарською продукцією. Там також є нафтопереробка, авіабудування, кольорова металургія, збирають сільськогосподарські машини та ядерну зброю.

"Я дуже зворушена тим, що наші міста Амарилло та Дніпро незабаром стануть містами-побратимами. Дякую вам, мере Філатов, за щоденну працю, завдяки якій ваші співгромадяни йдуть за вами вперед. Спільнота міста Амарилло з радістю готова підтримувати вас і зміцнювати нашу дружбу", - наголосила мер Амарилло Джинджер Нельсон.

Підготував: Сергій Дага