19:48 / 29.06.2018 Происшествия

На Одещині жінку вкусив павук-каракурт

Отруйна комаха вклала на реанімаційне ліжко 30-річну жінку.

На Одещині жінка відпочивала з чоловіком біля лиману, сіла на простирадло, розстелене на траві, як раптом її за ногу щось ужалило. Вже за кілька годин її доправляли у тяжкому стані до лікарні, повідомляє 2plus2.ua.

Доба крапельниць, щоб очистити організм від отрути, довелося навіть підключити інтенсивну терапію. Тільки це допомогло врятувати жінку.

Що саме вкусило жінку, медики достеменно не знають і досі. Після укусу варто було б впіймати комаху та показати лікарям, тоді вони підбирають отруту.

Проте фахівці підозрюють, що це був павук-каракурт, відомий іще як чорна вдова. Пекучий біль у місці укусу та у кінцівках, а також запаморочення могла викликати отрута саме цього павука. Каракурт постійно мігрує, тому його можна побачити на території від Ізмаїла до Білгород-Дністровського. Зараз у павуків шлюбний період і вони надто агресивні. Але людей просять не панікувати, головне, бути обережними під час відпочинку.

Якщо вас вкусив каракурт, медики радять припекти місце укусу вогнем – так можна нейтралізувати частину отрути та не дати їй всмоктатися у кров.

Експерти кажуть, що каракурт ніколи не нападає першим. Чорна вдова обирає місцевість подалі від людей. З’ясувати, чи не зайшли ви на територію каракуртів, можна, пильно дивлячись під ноги. Цей павук залишає хаотичне павутиння, не схоже на мереживо інших павукоподібних.

Пік активності каракуртів на Одещині спостерігають щодесять років. У цей час медики фіксують збільшення укусів. Наразі клініки відчувають гострий дефіцит протиотруйної сироватки саме від каракуртів, тому, якщо випадків укусів побільшає, всіх потерпілих доведеться терміново доправляти до обласного центру.