13:27 / 03.09.2015 Происшествия

Пожежа під Києвом є наслідком навмисного підпалу

Задимлення у столиці не повязане лише із пожежою під Броварами.

Дим під Києвом, спровокований масштабними пожежами у Дарницькому лісгоспі, не виникнув би, якщо б не помилка пожежників. Про це повідомив кореспондент "Подробиць" Сергій  Ружицький.

"Дуже важливий час згаяли саме лісники. Тому що коли було перше займання, пожежники повідомили, що все нормально, лише 100 квадратних метрів займання. Але вже через кілька годин вони закликали екстрену допомогу. Якби почали гасити вчасно, то мабуть, таких масштабів у столиці не було б ", - передає Ружицький.

Станом на полудень четверга пожежа у Дарницькому лісгоспі усунена на 50%. Площа пожежі зменшилася у два рази – з 30 до 15 гектарів лісу.

Причиною пожежі, за попередньою версією, міг стати підпал. Більш того, почерк займання лісу схожий як у Чорнобильскій пущі. Проте, лише слідство має встановити конкретні причини пожежі.

"На момент прибуття перших працівників лісгоспу було усунено одразу чотири осередки виникнення пожежі. Звичайно, можна зробити висновок, що це підпал, підпал навмисний . Це не верхова пожежа, це низова пожежа - вона не така страшна", - прокоментувала начальник прес-служби головного ДСНС в місті Києві Світлана Водолага.

Задимлення у столиці не повязане лише із пожежою під Броварами. Окрім Дарницького лісогоспу, палає ліс у районі Бородянки. Тому дим у Києві чутно занадто сильно.

Кореспондент, який знаходиться під Києвом, стверджує, що біля осередку займання повітря чистіше, аніж у самому Києві.