22:34 / 22.05.2024 Происшествия

У ТЦК повідомили, що намагаються стримувати своїх працівників від побиття людей на вулицях

Проти військовослужбовців з ТЦК та СП кілька чоловік, як запевняє слідство, мали ознаки алкогольного або наркотичного сп’яніння, застосували фізичну силу.

Як заявили у Харківському ОТЦК та СП, провокативні напади супроводжувались брутальною лайкою та образами гідності військових.

"При цьому розповсюджується лише фрагмент відео щодо ситуації, зазначені вище епізоди відсутні! У результаті нападу поки не встановлених осіб постраждав солдат роти охорони, якому були завдані тілесні ушкодження. Зокрема, накладені шви на забійну рану у районі вилиці", – відреагували у ТЦК.

У ТЦК та СП цей військовослужбовець проходить службу після важкого поранення, якого він зазнав у лютому 2023 року під час захисту Батьківщини. 

"Переконані, що цьому інциденту, який стався у присутності співробітників Національної поліції, буде оперативно надано відповідну правову оцінку. Після відкриття кримінального провадження командування надаватиме повне сприяння роботі правоохоронних органів", – пояснюється у повідомленні.

Як визнають у відомстві, командування та особовий склад Харківського ОТЦК засуджує дії військовослужбовців, які піддалися на провокування з боку осіб з неадекватною поведінкою. Безумовно, вони не мали вступати у суперечку та фізичне протистояння. Так, призначено службове розслідування, за результатами якого будуть вжиті відповідні дисциплінарні заходи. Громадськість і медіа закликали утриматись від передчасних висновків та емоцій до завершення всіх юридичних процедур і остаточних висновків.

"Те, що сталося, не є нормальним і командування вживає всіх заходів для унеможливлення таких інцидентів. Нагадуємо, у державі тривають заходи оповіщення військовозобов’язаних, до яких залучені військовослужбовці територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки, переважна більшість з яких брали безпосередньо участь у бойових діях і переведені до ТЦК за станом здоров'я, після поранень і бойових травмувань", – наголошують у Харківському ТЦК.  

Українському суспільству подякували за співпрацю і розуміння необхідності виконання кожним своїх конституційних обов'язків.

"Такі інциденти, пропри їхній великий і почасти штучний резонанс, не зруйнують нашої консолідації, життєво необхідної в умовах війни за  існування України та її народу", – підсумували у ТЦК.

Підготувала: Ніна Петрович