03:52 / 22.05.2024 Происшествия

Громадянин Польщі уник покарання за смертельну ДТП на Львівщині

Кам’янка-Бузький районний суд Львівщини виніс вирок поляку, який, керуючи вантажівкою, виїхав на смугу зустрічного руху та в’їхав у КамАЗ. Тоді, 25-річний водій іншого авто загинув.

Рішення суду оприлюднили у судовому реєстрі, повідомляє Сrimezone.

Як відомо, аварія сталась 15 березня 2024 року на трасі Київ-Чоп неподалік села Дідилів. 49-річний польський громадянин, який керував вантажівкою Scania, виїхав на смугу зустрічного руху, де в’їхав у КамАЗ. 25-річний водій другого авто отримав важкі травми, від яких помер у лікарні.

Щодо поляка порушили кримінальну справу через вчинення смертельної ДТП. У суді він визнав свою провину та розповів, що їхав із Києва до кордону з Польщею.

За словами чоловіка, під час руху він захотів дістати напій, який був у нього в холодильнику, та відволікся від дорожньої обстановки. Як наслідок, його вантажівка виїхала на смугу зустрічного руху, де зіткнулася із зустрічним КамАЗом.

Обвинувачений заявив, що відшкодував завдану шкоду сім’ї загиблого. У суді сестра загиблого підтвердила, що обвинувачений справді виплатив моральну та матеріальну компенсації. У неї немає претензій до нього і вона просила не призначати йому тюремне ув’язнення.

Суд визнав поляка винним у вчиненні смертельної ДТП та призначив чотири роки тюрми з дворічною забороною керувати автомобілями.

Однак суд звільнив обвинуваченого від відбування основного покарання з дворічним іспитовим терміном.

Підготувала: Ніна Петрович