10:05 / 11.04.2024 Происшествия

Екскерівник ОГТСУ Макогон переховується за кордоном від слідства

Фото: Сергій Макогон

Колишній гендиректор "Оператора ГТС України" Сергій Макогон виїхав за кордон 18 вересня 2022 року - нібито у відрядження - та досі не повернувся в Україну. Але, як з’ясувалося, на той момент він вже два дні як був звільнений зі своєї посади.

Причина такої поведінки топчиновника - розслідування ДБР, розпочате щодо незаконних оборудок в компанії під час його керівництва.

Як повідомляють "Українські новини", за кордон чиновник виїхав незаконно. 16 вересня 2022 року наглядова рада ОГТСУ (на той момент "Магістральні газопроводи України") одноголосно звільнила Макогона з посади генерального директора підприємства та призначила в.о. керівника іншу особу. 

Серед причин, якими було обумовлено звільнення, були відсутність достовірного відображення інформації про реальний фінансовий стан підприємства, створення перешкод для можливості сплати АТ "МГУ" дивідендів до державного бюджету в умовах воєнного стану, неодноразові факти перевищення повноважень, визначених Законами України і Статутом підприємства, перешкоджання проведення аудиту фінансової звітності ОГТСУ.

Згідно з наявними документами, вже будучи звільненим, у п’ятницю 16 вересня 2022 року Сергій Макогон підписав наказ №888К про своє відрядження до Братислави та Відня з 18 по 23 вересня.

Підготував: Сергій Дага