17:08 / 10.04.2024 Происшествия

Окупанти запустили по Україні ракету з підводного човна

Вдруге за пів року армія агресорки росії використала підводний човен для запуску ракет по Україні. Це вдалося верифікувати Військово-морським силам ЗСУ.

Про це повідомив в етері "Радіо Свобода" речник ВМС Дмитро Плетенчук.

За його словами сили російські збройні сили шукають способи, щоб застосовувати ракетоносії в морі. Втім, окупанти дуже хвилюють за безпеку власних суден.

"Жодних кораблів в морі немає, як і не було. Вони шукають способи, як застосовувати носії крилатих ракет. Є верифікований випадок застосування підводного човна. Позавчора, здається, (8 квітня - Ред.) вони застосували підводний човен для запуску ракет. Це другий верифікований випадок фактично більше ніж за пів року. Шукають, як реалізовувати свій потенціал з огляду на небезпеки, які для них вже є в Чорному морі. Тому далі будуть падати вертольоти старі і літаки, які патрулюють узбережжя, тому далі вони будуть намагатися застосувати якось субмарин", - розповів представник ВМС. 

Плетенчук каже, що підводних ракетоносіїв є три в складі Чорноморського флоту російської федерації. Втім, зауважив він, це не означає, що завтра вони всі три вийдуть до морської акваторії.

"Минулого тижня вони виходили - дві одиниці та одразу зайшли. Може це була така "проба пера", щоб розбавити статистику невиходів у море. Але надводні ракетоносії залишаються в пункті перебування в Новоросійську", - наголосив Дмитро Плетенчук.

Підготувала: Ніна Петрович