20:02 / 05.04.2024 Происшествия

Терористи, які підривали Каховську ГЕС, заради розваги знімали відео

У мережі з’явилися нові відео з Каховської ГЕС, яку росіяни підірвали влітку 2023 року. Воно було знято терористами всередині станції у перші години після скоєння злочину.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, відеозапис, вірогідніше за все, зроблений окупантом з 205-ї бригади армії рф.

“Архівне відео, що з’явилося в мережі лише зараз. Військовослужбовець 205-ї бригади ЗС РФ, яка, як вважається, була виконавцем підриву Каховської ГЕС, сміючись і потішаючись знімає перші хвилини наслідків страшного злочину країни-терориста”, – йдеться у дописі до публікації.

Наразі жахливі кадри активно поширюється у мережі. На них можна побачити, як потік води, що кинувся на станцію після підриву, буквально розриває її зсередини. Від будівлі буквально відриває величезні шматки

При цьому на відео також можна почути, як окупанти потішаються над власним актом тероризму.

Як відомо, вночі проти 6 червня 2023 року російські окупаційні війська підірвали Каховську гідроелектростанцію. В Укргідроенерго заявили, що ГЕС не підлягає відновленню. При цьому неконтрольоване зниження рівня водосховища є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

Каховська ГЕС забезпечувала річне регулювання стоку Дніпра для живлення електроенергією, зрошення та водозабезпечення засушливих районів півдня України і навігацію від Херсона до Запоріжжя. Внаслідок підриву рашистами Каховської ГЕС під водою опинилися 80 міст і сіл.

Підготувала: Ніна Петрович