17:30 / 23.03.2024 Происшествия

Ексдиректора держпідприємства Міноборони затримали на хабарі в 600 тис. доларів (відео)

Фото: Нацполіція

Правоохоронці викрили підприємця та колишнього директора ДП Міноборони України на отриманні 600 тисяч доларів хабаря. Про це повідомляє Нацполіція та Офіс Генпрокурора.

Оперативники управління стратегічних розслідувань Нацполіції встановили, що керівник приватного підприємства та його спільник - ексдиректор державного підприємства оборонного відомства -  вимагали хабар у представника іншої комерційної структури.

За $600 тисяч обіцяли натиснути на директора державного підприємства щодо передачі права забудови земельної ділянки, яка знаходиться у підпорядкуванні Міноборони та укладання договору про будівництво на ділянці житлового комплексу. 

Правоохоронці затримали "рєшал" під час одержання $320 тисяч. Решту - $280 тисяч - отримали у вигляді документів про право власності на 7 квартир. 

Вирішується питання щодо повідомлення директору приватного підприємства та ексдиректору одного з держпідприємств про підозру за  ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Підготував: Сергій Дага