14:31 / 19.03.2024 Происшествия

Партизани дізнались кількість крилатих ракет Х-32, які планує виготовити рф протягом року

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Учасники партизанського руху "АТЕШ" опублікували секретні документи, які стосуються виробництва крилатих ракет X-32. Протягом 2024 року росіяни планують виготовити 224 ракети даного типу. Про це повідомляють партизани "АТЕШ".

"Раніше ми повідомляли, що наш агент проник до Дубненського машинобудівного заводу і добув секретні документи, які стосуються виробництва крилатих ракет. Тоді ж ми дізналися про плани виробництва і реальні можливості підприємства", – зазначається у повідомленні.

Відомо, що це спеціалізоване підприємство не виконало план з виробництва на 2022 рік.

В "АТЕШ" зазначають, що директор департаменту оборонно-промислового комплексу рф Андрій Перегудов вимагає збільшити обсяги виробництва зазначеного типу ракет.

Як виявили партизани, на 2024 рік росія планує виробити – 224 ракети.

Однак, за доступними даними окупанти вже вибиваються з графіка, як це було і в минулі роки.

BAGNET зазначає, що росіяни розпочали роботу над модернізацією ракети Х-22. Вони додали їм точності та збільшивши дальність. Оновлений варіант вони назвали Х-32.

Свого часу речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат наголосив, що "Х-32 – це версія Х-22, яку поставили на озброєння доволі таки недавно в 16-му році в Росії й зробили її дальність більшою. І точність, мабуть, там є вищою".

Раніше представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибицький заявив, що росія модернізувала ракети Х-22 і "Онікс". Окрім того, вони відновили використання комплексів "Бастіон".

Підготував: Сергій Дага