10:05 / 18.03.2024 Происшествия

Вбивство українки в Німеччині: деталі моторошної трагедії

Фото: Polizei, Priebe/pr-video

Вбивство українки в Німеччині. Поліція розшукала немовля вбитої жінки. Дівчинка Міа перебувала під наглядом жінки та чоловіка. Це сімейна пара - саме їх підозрюють у вбивстві Маргарити Разаз з метою викрадення дитини. Також поліція розшукує бабусю немовля. Вона зникла, її доля невідома, повідомляють рodrobnosti. 

Фото: Маргарита Разаз

Як повідомляв BAGNET, ця трагедія сталася у місті Гоккенгайм, що на заході Німеччини. 7-го березня місцевий житель, гуляючи узбережжям Рейну, знайшов на березі тіло молодої жінки. Згодом поліція повідомила - смерть була насильницькою. Вбита громадянка України Маргарита Разаз, яку кілька днів вважали зниклою безвісти. Правоохоронці оголосили в розшук і матір Маргарити - Марину Стеценко, і її дитину - доньку Мію, якій виповнилося усього 5 тижнів. Востаннє жінок із немовлям бачили у таборі для біженців у місті Мангейм, де вони тимчасово жили.

Після оголошення в розшук матері та дитини загиблої, слідчі отримали численні повідомлення від громадськості. Речниця поліції Мангейма каже, що до них звернулися щонайменше пів сотні людей.

Завдяки допомозі місцевих жителів, правоохоронцям вдалося знайти й дівчинку, і ймовірних убивць Маргарити. Поліція затримала чоловіка та жінку, у яких була маленька Мія. Це сімейна пара з Гокенгайма. Він - німець, вона має російське походження. Зараз обоє під вартою. Слідчі підозрюють: подружжя могло вбити Маргариту, щоби викрасти її дитину. Злочин, імовірно, планували заздалегідь. За однією із версій, сімейна пара познайомилася з українками, запропонувавши їм допомогу в оформленні документів. Ось що сусіди затриманих розповіли виданню Bild.

"У цієї пари троє синів. У грудні торік чоловік сказав мені, що в січні у них буде ще й дівчинка. І з гордістю показав мені рожеву дитячу шапочку для дитини. Це мене здивувало, адже його дружина не виглядала вагітною", – пише видання Bild.

Зараз Мія перебуває під опікою соціальних служб. Бабусю дівчинки - Марину Стеценко - досі шукають.

"Ми не знаємо, де вона. Ми шукаємо її усюди, залучені гелікоптери та поліцейські водолази", – сказав Штефан Вільгельм, представник поліції Мангейма.

У Німеччину - вагітна Маргарита з мамою приїхала в кінці минулого року. Зі Словаччини, де жінки шукали прихистку від війни. До повномасштабного вторгнення вони жили в Харкові.

Підготував: Сергій Дага