11:40 / 13.03.2024 Происшествия

Військовий хотів отруїти командування підрозділу ЗСУ. Йому загрожує довічне

Фото: t.me/SBUkr

Чинний український військовослужбовець намагався отруїти командування бойового підрозділу Збройних сил України у Запорізькій області. Його завербувало ФСБ рф.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Правоохоронці встановили, що затриманий намагався додати отруту у воду лазне-прального комплексу, яким користувався командний склад ЗСУ.

"Крім того, зловмисник виконував ще одне завдання – розвідував для ФСБ місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на передовій", — додали в СБУ.

Водночас, за даними слідства, військового завербували через батьків, які жили на тимчасово окупованій території Луганської області.

росіяни викрали родичів чоловіка з їхнього ж помешкання, після чого утримували їх у місцевій катівні. Окупанти катували та вимагали, аби вони вмовили сина працювати на користь рф.

Далі військовий спілкувався із кураторами з ФСБ через анонімний чат у месенджері. У затриманого провели обшуки та вилучили мобільний телефон, за допомогою якого він і спілкувався із ворогом.

СБУ повідомила військовому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд відправив його під варту. Підозрюваному загрожує довічне ув’язнення.

Підготував: Сергій Дага