11:02 / 13.03.2024 Происшествия

У Берліні у наметовому містечку для українських біженців спалахнув вогонь

Фото: rbb24.de

У вівторок, 12 березня, у столиці Німеччини сталася пожежа в наметовому містечку для українських біженців, яке облаштували на території аеропорту Тегель. Про це повідомляє RBB24.

За попередніми даними, горіли три величезні намети (кожен на кілька сотень людей).

За даними видання попередньо, можливо що декілька людей постраждали. Водночас за попередніми даними Державного управління у справах біженців (LAF), про жертви поки що не повідомляється. Рятувальники оглянули дев’ять осіб. У трьох із них легке отруєння димом, але госпіталізація не знадобилася.

О 14:00 за даними місцевих ЗМІ, спалахнув вогонь у наметі площею 1000 квадратних метрів.  Але більшість мешканців змогли швидко покинути намет. Пізніше стало відомо, що один із наметів уже завалився.

Ймовірна причина пожежі — паління в одному з наметів.

Зазначається, що після закриття аеропорту Тегель ділянка на північному заході столиці служила для розміщення біженців.

У вказаному пункті тимчасового розміщення мешкає близько 5000 осіб (загальна місткість – близько 7000). Зал А1, який згорів, вміщував 380 біженців (стільки ж, скільки і сусідні намети).

Державного управління у справах біженців наголосило, що всім біженцям нададуть альтернативне житло.

Водночас громадяни країни-агресора рф відреагували на пожежу дуже жорстоко. росіяни бажали смерті від вогню українцям, які були змушені залишити свою країну через повномасштабну російську агресію.

Найбільшого обговорення отримав коментар про відсилку на розправи нацистів над євреями та людьми інших національностей у концентраційних таборах за часів Другої світової війни: один росіянин написав, що "німці фахівці у спалюванні біосміття", а інший пожартував про "розтоплені печі Дахау".

Підготував: Сергій Дага